Colinele Transilvaniei, Bisericile fortificate și Satele Săsești, Castelul din Valea Zânelor – arealul cuprins între Brașov-Făgăraș-Sibiu-Mediaș-Sighișoara- între 10 și 140 km distanță de Brașov. Degustare preparate locale, rețete tradiționale săsești și ungurești, biserici fortificate ridicate de meșteri sași, ruta de biciclete care leagă Sighișoara de satele din județul Brașov( Viscri, Saschiz, Bunești)
Descoperă secretele celor mai frumoase sate săsești din România
Indrăznește, visează, trăiește și dă mai departe!
Cu entuziasm am pregătit un nou traseu, o inspirație pentru tine. Știm că îți va plăcea!
Punctul de plecare, Colinele Transilvaniei. Așezate între Sibiu, Sighișoara și Brașov, cu distranța între 10 și 140 km de Brașov. Colinele îți vor dărui istorie, celebre biserici fortificate, unele fiind incluse în patrimoniul Unesco și 500 kilometri de trasee de bicicletă, numai bune de hoinărit și adulmecat aerul culturii săsești.
Cu autorulota și toate cele necesare pornim în călătoria descoperirii satelor săsești.
Saschiz, Viscri, Bunești, Biertan și Valea Viilor, câteva dintre ele.
Comuna Saschiz, pe vremuri una din cele mai bogate, cu biserica evanghelică fortificată, construită la sfârșitul secolului al XV-lea. Biserica adăpostește o orgă veche de 232 de ani. Parte din Patrimoniul Unesco.
Viscri, binecunoscut deja si din prizma publicității și dragului de frumos și tradiție a Prințului Charles al Marii Britanii, este catalogat de mulți ca fiind cel mai frumos sat din România.
Biertanul, o altă localitate de pe Colinele Transilvaniei ce nu trebuie ratată. O atracție turistică și amuzantă în același timp este Camera divorțului. Poveștile spun că aici erau închise cuplurile care alegeau să se despartă. Soții erau închiși și obligați să stea în cămăruță, nevoiți să împartă totul, în cameră existând un singur pat, o singură farfurie, un tacâm și un pahar.
Dacă ai norocul să ajungi în zonă exact în Săptămâna Haferland, chiar de nu ești gurmand, preparatele locale pregătite îți vor gâdila mult timp papilele gustative. Vei descoperi cultura gastronomică a Transilvaniei, bucatele fiind preparate în gospodăriile proprii de localnici. Poveștile tihnite în curtea unei case sau pe un deal însorit îți vor da energia necesară pentru o nouă zi, o nouă călătorie, o nouă experiență.
Vrem să scriem împreună povești și să ne bucurăm de bucuria ta. Enjoy!